background
Smaken av Asker og Bærum inviterer serveringsbransjen og lokalmatprodusenter til en unik møteplass for bransjen i mars

Smaken av Asker og Bærum inviterer serveringsbransjen og lokalmatprodusenter til en unik møteplass for bransjen i mars

16. februar
21. mars arrangeres en unik bransjemøteplass hvor serveringsbransjen får muligheten til å møte spennende lokale mat- og drikkeprodusenter i Asker og Bærum! Dette vil være et lukket arrangement hvor serveringsbransjen og lokalmatprodusentene vil få inspirasjon og faglig påfyll.
 
Landbrukskontorene i Asker og Bærum sammen med Viken Fylkeskommune, VisitOsloRegion, Visit Asker & Bærum, Asker Næringsforening og Bærum Næringsråd har sammen tilrettelagt arrangementet. Bakgrunnen for denne satsningen er et ønske om at flere kafeer, restauranter, hoteller og cateringselskaper skal benytte mer av alle de kortreiste flotte råvarene og lokalmat- og drikke som produseres i våre to kommuner.

Første del av møteplassen blir todelt med aktuelt faglig påfyll og inspirasjon. For serveringsbransjen (HoReCa) vil Ann-Jorid Pedersen fra Mimir dele av sin kunnskap om hvordan historiefortelling som kommunikasjonsverktøy kan være nyttig for serveringsbransjen å kunne mer om.

Våre lokale mat- og drikkeprodusenter vil få innsikt i hvilke muligheter ligger i salg til butikk og hva bør du tenke på som produsent fra Eivind Haalien, NorgesGruppens Kategorisjef for lokalmat og spesialiteter. Deretter forteller Tor Erling Gransæther fra Eplegården om hvordan de har lykkes med salg av lokalmat.  Anja Østerli fra Asker kommune vil gi oss innblikk i hva ombrukssenteret Omigjen skal være, og deres fokus på lokale spesialiteter og gjenbruk.

Andre del av møteplassen blir felles for serveringsbransjen (HoReCa), og dette markeres ved en offisiell åpning av Smaksmessen ved varaordfører i Asker, Monica Vee Bratlie og varaordfører i Bærum, Siw Wikan for alle inviteres til lunsjbuffet i Scandic Asker sin restaurant, med lokale råvarer på tallerken og i glass.

SMAKSMESSEN åpner etter lunsj hvor lokale mat- og drikkeprodusenter kan vise frem sine produkter, råvarer og tilby smaksprøver. Her vil serveringsbransjen kunne få innblikk i lokale matskatter som kan legges på tallerken og serveres i glass.

Vi ønsker med denne spennende dagen å få større fokus på hvilke lokale mat- og drikkeskatter vi har, og at serveringsstedene tar med seg et ønske om å inkludere flere av våre lokale matskatter i sine tilbud til gjestene.