background
Sisters in Business er årets Gründer i Asker og Bærum 2020

Sisters in Business er årets Gründer i Asker og Bærum 2020

09. desember
«Ingen kan bli selvstendige alene» er mottoet for den sosiale entreprenøren Sisters in Business AS som er kåret til årets gründer i Asker og Bærum 2020. Prisen ble delt ut av ordførerne i Asker og Bærum 9. desember.
 
Initiativtakerne til Sisters in Business AS er Sandra Tollefsen og Farzaneh Aghalo.
De så at mange innvandrerkvinner strevde med å få seg jobb etter endte norskopplæring. Selv om de hadde lært seg bra nok norsk og fikk høre at de var kjempeflinke i arbeidspraksis, opplevde de at dørene til arbeidslivet allikevel var stengt.

Sandra og Farzaneh bestemte seg for å starte et nettverk for å bygge varige relasjoner mellom kvinner med ulik kompetanse og bakgrunn. På møtene etterspurte kvinnene hjelp til å komme i arbeid og med dette ble idéen til Sisters in Business skapt. I nært samarbeid med IKEA, NAV og Asker kommune ble Sisters in Business AS etablert i januar 2015.

Siden 2017 er det opprettet systuer på IKEAs butikker på Slependen og Furuset og på Drengsrud. Systuene skaper bærekraftige arbeidsplasser for innvandrerkvinner og det produseres mange ulike produkter og tjenester til private og bedriftskunder.

I tillegg viste Sisters in Business en stor evne til endring da koronapandemien kom. I stedet for å permittere ansatte, svingte de seg rundt for å sy smittevernsfrakker til helsevesenet og munnbind til private og bedrifter.

Per i dag har i alt 12 kvinner fått jobb gjennom sy-prosjektet og fem kvinner er i arbeidstrening med mål om fast jobb. Sisters in Business AS er finansiert gjennom salg av produkter og tjenester, samt støtte fra kommune og NAV. Selskapet har delmål om å etablere en tekstilfabrikk i Asker.

Sisters in Business AS har fått stor annerkjennelse og oppmerksomhet både nasjonalt og lokalt som et vellykket forbilde-prosjekt innen mangfold og inkludering.

Statsminister Erna Solberg åpnet systuen på IKEA Furuset, gründerne har besøkt Lindmo på NRK, det har vært en reportasje på TV2-nyhetene og omtale i aviser over hele landet.

Sisters in Business er mer enn en jobb, det er et arbeidsfellesskap og et levende miljø. Et springbrett til selvrespekt og økonomisk uavhengighet for innvandrerkvinner. 

Forsidefoto: Vibeke Glosli