background
Elever ved AIS
Generelt

Asker-elever til mesterskap i Sydney etter å ha kuppet flere innovasjons og Lego seiere!

14. mars
Næringsforeningen hadde denne uken besøk av de flinke elvene ved Asker Internasjonale Skole som har klart å vinne Norges mesterskapet i First Lego League. Nå trenger de støtte for å komme til det internasjonale mesterskapet i Sydney.
Elevene fra Asker Internasjonale Skole presenterte for oss deres utrolige reise så langt, og viste oss hva de har jobbet med den siste perioden. For å vinne i Lego League må man lage roboter som kan gjennomføre forskjellige oppgaver for å få poeng. I tillegg så driver de å utvikler en app. De har også blant annet vunnet førsteplass i innovasjon ved Oslo Regionals.

Nå skal de representere Asker Internasjonale Skole ved å dra til Asia Pacific Open Championship i Sydney. For å gjøre dette må de samle inn penger fra næringslivet og privatpersoner.  Asker Næringsforening heier på ungdommene. Derfor ønsker vi å være med å spre oppmerksomhet rundt deres reise og hjelpe dem med å komme til Sydney.

Er du interessert i å bidra kan du lære mer om elevene og reisen deres ved å invitere dem til å holde presentasjon for seg. De har en egen Spleis på gang som de også samler inn penger fra, i tillegg til sponsorer.

Hvis dere eller deres firma er interessert å sponse elevene kan dere ta kontakt på principal@askeris.no eller anuradha.shridharan@gmail.com (lag vei leder)

Se brosjyren deres her

Ler mer om reisen deres under:

"I august dannet Asker internasjonal skole et nytt lag for FIRST Lego League med 7 elever til å delta i regions turneringene som skjedde 11. november. I løpet av den 8 ukene har de lært og utforsket ulike aspekter, enten det er designprosess, app utvikling, programmering, design av Lego Robotics osv.

Alt deres harde arbeid og besluttsomhet for å få nominert i alle de 4 kategoriene - Kjerneverdier, Innovasjonsprosjekt, Teknologidesign og Champion-pris. De vant 1. premie for innovasjonsprosjekt og totalmesterskapet fra Oslo regioner.

Dette ga dem billetten til skandinaviske finaler som skjedde i Desember i Mo I Rana.

De fortsatte å improvisere robotspillet sitt, la til nye funksjoner i appen og sørget for at de inkorporerte alle tilbakemeldingene de fikk fra regionale dommere. Skandinaviske finaler var krevende og samtidig en livsendrende opplevelse for dette førstegangsslaget til å konkurrere mot alle mesterne fra andre regioner.

De oppmuntret publikum ved å bli nominert i 3 av de 4 kategoriene og vant også priser - 1. pris for teknologi og 2. pris for innovasjonsprosjekt. det var også en av de tre nominerte til Skandinavisk Mesterskap av 46 regionale mestere. Vi kunne ikke vært mer stolte av elevene våre. Eneste laget som gikk til podium to ganger for å få prisen

Laget er nå fått en fantastikk mulighet til å representere Scandinavia i Asia Pacific Open Championship som skjer i Sydney i juli dette år.

Vi har også fått invitasjon til Scandinavian Innovasjon Awards sponset av TEKNA som skjedde i februar, her i Oslo. Vi er en av ti lagene fra hele Scandinavia som presentert deres innovasjonsprosjekt. AIS-teamet viste deres "Speak Now" appen som skal motiverende tenåringer for å lære nye språk som en hobby i morsomme måte ved bruk av innovative løsninger.

Dette har vært en utrolig reise for oss alle, og vi er så stolte over det harde arbeidet vi har lagt ned for å oppnå disse seirene. veldig takknemlig til ansatte i Asker International School for all deres hjelp og støtte for å komme så langt. Og spesiell takk nemlig til skole leder, Robert Browne.

Og takk til First Lego League Scandinavia for denne fantastiske muligheten som oppmuntrer skolebarn til å delta i en så morsom og engasjerende aktivitet som fremmer innovasjon og teknologi sammen.

Lag må samle inn penger for å reise til Australia, opphold og annen logistikk mens de er i Australia. 

Hvis dere eller deres firma er interessert å sponser oss for veien videre dere kan kontakt principal@askeris.no eller anuradha.shridharan@gmail.com (lag vei leder)

Og her er vår spleis linken - https://www.spleis.no/project/363233"