background
Steinar Bustad
Generelt
Steinar Bustad ble daglig leder i Asker Næringsforening i juni 2024, når næringsrådene ble slått sammen.

30 år med næringsforening i Asker

14. juni | Tekst : Asker Næringsforening
Nå runder vi 30 år med næringsforening i Asker.
14. juni 1994 ble vår forgjenger Asker Næringsråd etablert. Asker Næringsråd ble stiftet på initiativ fra Per Kierulf i Norsk Presstoff, Axel Dahl i Rank Xerox, Helge Kjeilen i Tørrkopi Civit og Askers næringssjef Per Wangstad.

Samferdsel har bestandig vært et viktig tema for næringsrådet. I 2007 inngikk kommunen og Asker Næringsråd et samarbeidsprosjekt for å etablere flere lokale kunnskapsbaserte arbeidsplasser. Det var bare et av flere tiltak for å motvirke trenden hvor høyt utdannet arbeidskraft pendlet ut av kommunen. Vi har også en lang historie når det kommer til utviklingen av E18. 

I 1999 fikk Asker Næringsråd i oppdrag av kommunen å bli med og utvikle et forslag til Asker kommunes første strategiske næringsplan. Siden 2001 har medlemmene i flere ganger blitt samlet for å diskutere og gi inspill til fremtidige næringsplaner. I dag jobber vi tett med kommunen for å passe på at temaplanene til kommunen er tilpasset næringslivet i Asker.

Dagens Asker Næringsforening er sterkere og har mer påvirkningskraft enn noen gang før, som følge av sammenslåingen mellom Asker, Røyken & Hurum Næringsråd i 2020. Vi jobber fortsatt like hardt med samferdsel og næringsutvikling som før, men det har kommet nye utfordringer. I dag er bærekraft blitt veldig viktig, og vi har stort fokus på å hjelpe arbeidslivet med å kunne ta de riktige valgene for å være mer bærekraftig. I tillegg har vi et meget godt bånd til det lokale gründermiljøet og skal løfte Asker regionen de neste 30 årene. I sin tid var Asker Næringsråd med å etabelere Askershus med 33% eierskap, som senere har utviklet seg til å bli RE Gründerhus.

Vi gleder oss til å se hva tiden bringer.