Møbelmeglerne – bevisstgjøring og konkurransekraft

Takket være deres kjernekonsept er Møbelmeglerne per definisjon en bærekraftig bedrift. Likevel har Miljøfyrtårnsertifiseringen vært en viktig prosess.

Miljømeglernekjøper opp kontormøbler etter bedrifter som har gått konkurs, nedbemanner eller flytter. Møblene vaskes og renses, får en teknisk overhaling, og i mange tilfeller blir de trukket om, før de selges videre til nye bedrifter som «nesten nye kontormøbler». – Denne typen gjenbruk er i seg selv et bærekraftig konsept, og noe som heldigvis er mer og mer inn i tiden, sier daglig leder Eric Sagen.

Vekst

Bedriften begynte som en mygg på markedet, men har bygget seg opp til å konkurrere på lik linje med de store aktørene. Da må man ha prosessene i orden. – Vi tok Miljøfyrtårnsertifiseringen i 2018, og syntes det var en lærerik og morsom prosess der vi fikk veldig god veiledning og hjelp til å komme oss gjennom sertifiseringskravene.

Opprydning og bevisstgjøring

For Møbelmeglerne har sertifiseringsprosessen vært en opprydningssjau. – Vi tok ordentlig tak på HMS samtidig, så det ble en kraftig oppgradering for organisasjonen. Jeg tror noe av det viktigste vi har oppnådd med denne sertifiseringen er at vi har fått en bevisstgjøring både internt og eksternt. Vi har gjort endringer som at vi nå pakker inn møblene våre i gjenbrukbare tepper heller enn plast, og vi har en mer gjennomtenkt transportplan der vi sørger for at biler ikke kjører tomme. Nå har vi også begynt å tenke i retning av å gå til anskaffelse av elektriske lastebiler, forklarer Sagen før han forsvinner ut på kjøkkenet med klementinskallet istedenfor å kaste det i papirkurven på kontoret.

Klare for anbud

For Møbelmeglerne har ikke Miljøfyrtårnsertifiseringen ført til de store økonomiske innsparingene, men Sagen er likevel ikke i tvil om at det har vært en god avgjørelse. – Flere og flere av våre potensielle kunder krever nå at man som leverandør er sertifisert på miljøkrav. Med denne dokumentasjonen i orden har vi derfor muligheten til å øke kundekretsen, og vi er pre-kvalifisert i de store anbudsprosessene.

BILDE: Møbelmeglerne kjøper og selger «nesten nye kontormøbler». Daglig leder Eric Sagen er veldig glad for at gjenbruk er en økende trend. Foto: Aina Skoland

Om Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte miljøsertifisering, og et miljøledelsessystem som skaper stolthet og økt miljøbevissthet hos ansatte og kunder. Så langt har de hjulpet ca 5900 norske virksomheter i 79 bransjer med å skape konkurransefortrinn av bærekraft. Her er noen gode grunner til at det lønner seg å sertifiseres:

– 81%* av virksomhetene opplever miljøforbedringer

– 52%* av virksomhetene opplever omdømmeforbedring

–  40%* av virksomhetene opplever reduserte kostnader

– Miljøfyrtårn er gyldig miljødokumentasjon for anbud i Norge og EU

– Du får hjelp til å komme i gang med miljøarbeidet, og all dokumentasjon er samlet på ett sted

 

*Resultater fra kundeundersøkelse (2018) blant private virksomheter i Norge

NÆRINGSLIVETS NETTVERKSDAG 2019

8. mai inviterer Asker næringsråd, i samarbeid med næringsrådene i Røyken og Hurum, til Næringslivets Nettverksdag i Asker kulturhus. Den røde tråden vil være hvordan bærekraft og samfunnsansvar gir næringslivet konkurransefortrinn.

På talerstolen vil vi se ordførerne fra Asker, Røyken og Hurum, i tillegg til blant annet Thina Saltvedt, Ann-Kristin Ytreberg og Lisa Cooper. Vi vil også få høre eksempler på bærekraftig næringsliv i praksis, og det blir videre paneldebatt, servering, mingling, og utstillere fra næringslivet. Se her for fullt program og påmelding.

X
X