Miljøsertifisering

Miljøsertifisering

Miljøsertifisering

Fra taket av Asker rådhus kan (f.v.) Yngve Bastesen fra Asker næringsråd, Ann-Kristin Ytreberg fra Stiftelsen Miljøfyrtårn, og ordfører i Asker kommune, Lene Conradi, skue utover et aktivt næringsliv. Sånn vil de også ha det i fremtiden. Foto: Aina Skoland

Bærekraft – Et konkurransefortrinn

«Bærekraft» er kanskje den største endringsagenten i samfunnet siden den industrielle revolusjonen. Næringslivet, kommunen og Stiftelsen Miljøfyrtårn samarbeider nå for å utnytte mulighetene dette nye verdensbildet gir.

Tilrettelegger, verktøy og gjennomfører; en komplett kjede. Når kommune, Stiftelsen Miljøfyrtårn og næringslivet jobber sammen, kan man gjøre endring som virkelig monner. – Det er naturlig for kommunen å ha et tett forhold til næringslivet. Vi skal legge til rette for et bærekraftig næringsliv, påpeker Ordfører i Asker, Lene Conradi, som understreker at bærekraften må være av både økonomisk, sosial og miljømessig art om det skal holde i lengden. – Som kommune er vi også en stor innkjøper, og ønsker å bruke vår forbrukermakt bevisst.

Yngve Bastesen, daglig leder av Næringsrådet i Asker, nikker gjenkjennende. – Vi ser at det i større og større grad gir bedriftene bedret konkurransekraft når de jobber på en bærekraftig måte, og nettopp derfor er vi opptatt av at bærekraft ikke bare skal være et punkt på møteagendaen, men noe som gjennomsyrer hele driften.

For at næringslivet skal kunne gjøre tanker om til handling, trenger de gode og konkrete verktøy. Her kommer Ann-Kristin Ytreberg, daglig leder i Stiftelsen Miljøfyrtårn, på banen. – For mange er det vanskelig å vite hvor man skal begynne. Derfor hjelper Miljøfyrtårn virksomheten med å kartlegge status og iverksette relevante bærekraftstiltak. Gjennom årlig rapportering får man målt progresjonen, og med det få dokumentert fremgang i forhold til miljø- og klimaavtrykket. Klimatrusselen er stor, men det ligger også muligheter i bærekraft. Miljøfyrtårn er derfor like mye en innføring av kultur for nytenkning som det er sertifisering av konkrete tiltak. Vi ser da også at små og store bedrifter som er Miljøfyrtårnsertifiserte rapporterer om faktiske klima- og miljøforberedelser, så vel som forbedret omdømme og økonomiske besparelser. Alle er viktige faktorer for å hevde seg i dagens marked.

Nå ønsker Conradi, Bastesen og Ytreberg at flere bedrifter lar seg sertifisere som miljøfyrtårn. – Vi starter opp et nytt sertifiseringskurs i Asker 2. april, og de første åtte bedriftene som melder seg på får sponset halve kursavgiften, forklarer Bastesen. Conradi inviterer dessuten til en mottakelse på rådhuset 12.juni for bedriftene som sertifiserer seg i denne runden. Er din bedrift med? Klikk her for kursinformasjon og påmelding.

Om Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte miljøsertifisering, og et miljøledelsessystem som skaper stolthet og økt miljøbevissthet hos ansatte og kunder. Så langt har de hjulpet ca 5900 norske virksomheter i 79 bransjer med å skape konkurransefortrinn av bærekraft. Her er noen gode grunner til at det lønner seg å sertifiseres:

– 81%* av virksomhetene opplever miljøforbedringer

– 52%* av virksomhetene opplever omdømmeforbedring

–  40%* av virksomhetene opplever reduserte kostnader

– Miljøfyrtårn er gyldig miljødokumentasjon for anbud i Norge og EU

– Du får hjelp til å komme i gang med miljøarbeidet, og all dokumentasjon er samlet på ett sted

 

*Resultater fra kundeundersøkelse (2018) blant private virksomheter i Norge

NÆRINGSLIVETS NETTVERKSDAG 2019

8. mai inviterer Asker næringsråd, i samarbeid med næringsrådene i Røyken og Hurum, til Næringslivets Nettverksdag i Asker kulturhus. Den røde tråden vil være hvordan bærekraft og samfunnsansvar gir næringslivet konkurransefortrinn.

På talerstolen vil vi se ordførerne fra Asker, Røyken og Hurum, i tillegg til blant annet Thina Saltvedt, Ann-Kristin Ytreberg og Lisa Cooper. Vi vil også få høre eksempler på bærekraftig næringsliv i praksis, og det blir videre paneldebatt, servering, mingling, og utstillere fra næringslivet. Se her for fullt program og påmelding.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

teammember

Yngve Bastesen

Mob:
916 67 697
Mail:
yngve@askern.no

Yngve Bastesen
DirektørTlf: 916 67 697
Epost:

post@askern.no

Sosiale Medier

Kinnarps: Bærekraftig kjøp og salg

Les Mer

Bærekraftige anskaffelser

Les Mer

Bærekraftige anskaffelser

Les Mer
X
X